Venkel, perzik, mozzarella salade met getoast brood. Simpel op smaak gebracht met citroensap en extra vierge olijfolie. Zo lekker!

Venkel, perzik, mozzarella salade

Venkel, perzik, mozzarella salade met getoast brood. Simpel op smaak gebracht met citroensap en extra vierge olijfolie. Zo lekker!

Ik had nog wat wilde perziken liggen in mijn keuken en wilde daar wat mee maken. Deze combinatie kwam in mijn hoofd op. Dan is het altijd afwachten of het echt zo lekker is als ik bedacht had, en ja. Dat was het zeker!

De venkel is fris en de anijs-smaak gaat goed samen met de zoete perzik. Zachte buffelmozzarella erbij en knapperig getoast brood. Pure smaken, heerlijk door de eenvoud. Dat zijn nu precies het soort recepten waar ik het meest gelukkig van word! Ik hoop jij ook.

Venkel, perzik, mozzarella salade – alles op een rijtje

  • Ik heb wilde perzik gebruik voor dit recept. Je kunt ook normale perzik gebruik of nectarine. 
  • Zorg ervoor dat de perzik goed rijp is zodat ze lekker zoet zijn. 
  • In plaats van buffelmozzarella kun je ook burrata gebruiken. Dat is nog iets romiger. Ik vond het lekker dat de kaas nog een beetje een bite had.
  •  Het getoast brood is lekker voor de crunch. Je kunt ook stokbrood gebruiken, zolang je maar knapperig brood hebt, is het goed.
  • De venkel laat je even rusten. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed worden opgenomen en de venkel iets zachter van smaak en textuur wordt. 
  • Je kunt de venkel in de ochtend eventueel al marineren. Bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik.
venkel perzik mozzarella salade-1
venkel perzik mozzarella salade-1

Venkel, perzik, mozzarella salade

Een frisse salade met venkel, perzik en mozzarella
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade, lunch, Maaltijd
Bereiding Samenstellen
Porties 1 salade

Ook nodig

  • kom
  • mandoline optioneel

Ingrediënten
  

  • 1/2 venkel
  • 1/2 bol buffelmozzarella
  • 2 (wilde) perzik
  • 2 plakjes brood
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Gebruik een mandoline om de venkel zo dun mogelijk te snijden. Heb je die niet, dan kun je ook een dunschiller gebruiken. Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes.
  • Doe de venkel in een kom en knijp een halve citroen hier over uit. Doe de extra vierge olijfolie erbij en breng op smaak met peper en zout. Schep alles goed om en laat 15 minuten staan.
  • Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de perzik in dunne plakjes of partjes.
  • Toast het brood in een broodroaster, tosti apparaat, in de oven of in een pan.
  • Leg wat venkel op een bord en leg daar de perzik en het getoaste brood bij. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel over de ingrediënten.
  • Besprenkel eventueel met nog wat extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout.
Trefwoord brood, citroen, mozzarella, olijfolie, venkel, perzik, wilde perzik

Ga jij dit recept maken, heb je het gemaakt, wil je er wat over kwijt? Laat het weten in de comments! Ook superleuk als je het deelt op social media en @borrelsenbites tagt in jouw borrelmoment.

Nog meer trek? Bekijk de Bites pagina voor lekkere borrelhapjes en de Borrels pagina voor lekkere cocktails.

Cheers!

Marcella

Mis niks van Borrels & Bites

Volg Borrels & Bites op Instagram en Facebook voor de nieuwste updates en een kijkje achter de schermen met veel lekkers, chaos en tips!

 

 

Contact

Wil je iets van mij weten? Laat het weten via het contactformulier hieronder.

share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!