Mimosa Dorstige Tulp met siroop van Roze Bunker. Een verrassende siroop die perfect is voor een cocktail én mocktail. Bekijk hier het recept.

Dorstige Tulp Spritz

 

Deze cocktail maak je met de Dorstige Tulp siroop van Roze Bunker, met prosecco en bruiswater. Deze kun je drinken met alcohol, of zonder. Gebruik dan een alcoholvrije prosecco en je hebt een heerlijke mocktail.

De smaakmaker van deze cocktail is de siroop van Roze Bunker, de Dorstige Tulp. Ik mocht een paar siropen van deze ‘fruitslagers’ proeven en maakte daar onder andere deze cocktail mee. Roze Bunker is een ontzettend creatief bedrijf gericht op siropen die zo duurzaam mogelijk worden gemaakt. Er wordt onder andere gewerkt met bloemen en inheemse kruiden die zo dichtbij mogelijk worden geplukt. Goed voor de biodiversiteit. Ook bijzonder; 1 fles siroop staat gelijk aan 1 krat frisdrank of een paar grote flessen frisdrank. Veel duurzamer dus!

Naast dat ik heel erg blij wordt van zo’n mooi bedrijf dat de wereld een beetje beter maakt, ben ik ook erg onder de indruk van het assortiment siropen. De Dorstige Tulp wordt gemaakt van de tulpen die achterblijven op het veld nadat ze zo mooi in bloei hebben gestaan. Met daarbei iets zoets van aardbei en een hint van laurier maakt dit een verrassende siroop. Zoet met iets bloemigs en licht kruidig. 

Mimosa dorstige tulp-2
dorstige tulp-1

Dorstige Tulp Spritz

Als cocktail óf mocktail met siroop van Roze Bunker
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail, Alcoholvrije cocktail, mocktail
Bereiding Samenstellen
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • Flute

Ingrediënten
  

  • 1 deel Dorstige Tulp siroop van Roze Bunker
  • 3 delen prosecco - met of zonder alcohol
  • 1 deel bruiswater
  • sinaasappelpartje garnering
  • 1 takje rozemarijn garnering

Instructies
 

  • Doe de Dorstige Tulp siroop in een flute.
  • Schenk hier de prosecco overheen en top met bruiswater. Roer kort door.
  • Garneer met een partje sinaasappel en een takje rozemarijn.
Trefwoord prosecco, siroop, mimosa
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!