Genever mandarijn speculaas cocktail. Kruidig en zoet! Bekijk hier het recept van deze lekkere cocktail.

Genever mandarijn speculaas cocktail

Een kruidige cocktail met warme smaken en een zoete toevoeging van de mandarijn. Heerlijk!

Maar is het nu ‘genever’ of ‘jenever’ vraag jij je misschien af. Het mag beide, het woord genever wordt gebruikt als internationale term. Weten we dat ook weer. 

Terug naar de cocktail. Ik wilde graag een recept maken met mandarijnen, omdat die nu zo lekker smaken in het seizoen. Ze zijn fris, zoet en hebben iets zuurs, heerlijk! De smaak van de mandarijn gaat goed samen met het kruidige van jenever. Zeker die van Rynbende past hier uitstekend bij. Deze fles ontving ik een tijdje terug en staat toch echt wel in mijn top 3 jenever, echt een aanrader! Ik maakte er al eerder deze cocktail mee. Wil je meer jenever recepten? Ga dan zeker even kijken bij de andere cocktails. Met de filterfunctie kun je makkelijk zoeken waar jij trek in hebt.

Verder heb ik voor deze cocktail speculaassiroop gebruikt. Deze heb ik zelf gemaakt, en dat is echt heel erg makkelijk. Bekijk hier het recept als je er ook zelf mee aan de slag wil. 

genever mandarijn speculaas cocktail-3
genever mandarijn speculaas cocktail-3

Genever mandarijn speculaas cocktail

Kruidige cocktail met zoete mandarijn
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang cocktail
Bereiding Shaken
Porties 1 cocktail

Ook nodig

  • Shaker + strainer/zeefje
  • Jigger (barmaatje)
  • Nick & Nora glas - of iets wat jij mooi vindt

Ingrediënten
  

  • 60 ml Vintage Genever
  • 45 ml sap van mandarijn
  • 10 ml citroensap
  • 20 ml speculaassiroop
  • 1 partje mandarijn garnering
  • ijsblokjes

Instructies
 

  • Als je zelf de speculaassiroop maakt, begin hier dan mee. Volg het recept op borrelsenbites.net/speculaassiroop.
  • Koel je glas voor door het in de vriezer te zetten of er ijsblokjes in te doen, de ijsblokjes verwijder je voordat je de cocktail uitschenkt.
  • Snijd de mandarijn doormidden en pers het sap. Pers ook het citroensap.
  • Doe de genever, mandarijnsap, citroensap en de speculaassiroop in een shaker en vul deze met ijsblokjes. Shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden.
  • Schenk de cocktail uit, zonder ijs met behulp van een strainer/zeefje, in het voorgekoelde glas. Garneer met een partje mandarijn.
Trefwoord speculaas, genever, jenever, mandarijn
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More