Speculaas siroop, hoe lekker! De warme smaken van speculaas in een zoete siroop. Bekijk hier hoe je het maakt!
Speculaas siroop
Wat lekker! De warme kruidige smaken van speculaas in een zoete siroop. Ik had een leuk idee voor een cocktail en bedacht dat dit erg lekker zou zijn met speculaas siroop. Natuurlijk kun je dit kopen in de winkel, maar ik vind het altijd erg leuk om het zelf te maken.
Het is ontzettend makkelijk en met weinig ingrediënten heb je je eigen siroop gemaakt. Je bespaart ook wat kosten, want voor een flesje siroop betaal je al snel rond de €10,-. Die keuze is dus snel gemaakt, vind ik dan.
Ik wilde aan de slag met de siroop, dacht dat ik nog speculaaskruiden had maar niets bleek minder waar. Inmiddels heb ik aardig wat specerijen in huis, dus kon ik het mengsel zelf maken. Ik heb het recept van Rutger Bakt gebruikt, het recept kun je hier vinden.
De siroop kun je gebruiken voor cocktails zoals een espresso martini, mocktails in baksels of geef je koffie een upgrade! Allemaal lekker.

Speculaas siroop
Ook nodig
- Steelpan
- fijne zeef
- flesje om de siroop in te bewaren
Ingrediënten
- 2 el speculaaskruiden
- 200 gram kristalsuiker
- 200 ml water
- 30 ml vodka optioneel
Instructies
- Doe de speculaaskruiden samen met de suiker en het water in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.
- Verwarm het geheel tot de suiker is opgelost, blijf dan nog 10 minuten verwarmen. Laat de siroop niet koken! Gebruik eventueel een warmhoudplaatje als het te snel gaat.
- Zeef de siroop door een fijne zeef en doe de siroop in een fles. Voeg eventueel 30 ml vodka toe om de houdbaarheid te verlengen. De siroop is 2-3 weken houdbaar in de koelkast. Met de vodka erbij 2-3 maanden.
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

