Gin ginger sour cocktail. Een elegante sour cocktail met Japanse gin, gembersiroop, citroensap en eiwit. Bekijk hier hoe je deze cocktail zelf thuis maakt.
Gin ginger sour cocktail
Een klassieke sour cocktail, maar dan met een twist. Deze Japanse Gin Sour is fris, een tikkeltje pittig en heerlijk romig dankzij de schuimlaag van eiwit. De Japanse gin zorgt voor een verfijnde basis, de gembersiroop geeft pit en de citroen brengt alles perfect in balans.
Waarom deze cocktail werkt
De combinatie van citrus, gember en de botanicals van de Japanse Sakurao gin maakt dit drankje licht, verfrissend en toch spannend van smaak. Ideaal als aperitief, maar ook een topper om te serveren tijdens een borrel of diner.
Gin ginger sour zelf maken!
Het mooie is: je hoeft geen bartender te zijn om dit drankje neer te zetten. Goed shaken, eerst zonder en dan met ijs, uitschenken in een mooi glas en je hebt in no-time een cocktail die er niet alleen spectaculair uitziet, maar ook zo smaakt. 🍸
Kleine variatie tip
Wil je het wat zachter? Voeg een vleugje honing toe. Liever vegan? Vervang het eiwit door aquafaba (het vocht uit een pot kikkererwten). Net zo romig, maar helemaal plantaardig.
Gembersiroop
Voor deze cocktail gebruik je een gembersiroop. Dit maakt de cocktail kruidig maar ook zoet. Je kunt gembersiroop kopen maar ook makkelijk zelf maken. Ook erg lekker in de thee. In het recept heb ik onderaan beschreven hoe je het zelf maakt.

Gin ginger sour cocktail
Ook nodig
- Glas: Martiniglas of Nick & Nora
- shaker
- Strainer of zeefje
- Jigger (barmaatje)
Ingrediënten
- 60 ml gin - bijvoorbeeld Sakurao Japanese Dry Gin
- 30 ml citroensap
- 15 ml gembersiroop
- 1 eiwit
- dash sinaasappelbitters optioneel
- ijsblokjes
Instructies
- Koel je glas voor door het in de vriezer te zetten of doe er ijsblokjes in. De ijsblokjes haal je uit het glas voordat je de cocktail inschenkt.
- Pers het citroensap en doe dit in een shaker. Voeg ook de gin en de gembersiroop toe en de bitters (als je die gebruikt).
- Splits het ei en vang het eiwit op, dit kun je het beste in een apart kommetje doen zodat er niet per ongeluk eigeel in je cocktail valt. Voeg dit toe aan de shaker.
- Shake met veel kracht voor ongeveer 12 seconden. Voeg dan ijsblokjes toe en shake nog een keer met veel kracht 12 seconden.
- Schenk je cocktail uit (zonder ijs) met behulp van een strainer/zeefje.
- Garneer met een plakje gember en de schil van een citroen. Of maak er iets anders feestelijks van.
Gembersiroop
- Wil je de gembersiroop zelf maken, dat is heel makkelijk! Rasp 70-80 gram verse gember. Doe dit in een steelpan samen met 100 ml water en 200 ml kristalsuiker. Verwarm tot de suiker opgelost is. Zet het vuur uit en laat minstens een half uur staan zodat de smaken kunnen intrekken. Zeef met een fijne zeef en bewaar in een hersluitbare fles of bijvoorbeeld jampot.
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
- De fles Sakurao Japanese Dry Gin heb ik gekregen. Dit is geen betaalde post.

