Panlasagne met kipfilet, groenten en kaas. Dit is een perfecte maaltijd voor doordeweeks of wanneer je weinig tijd hebt. In 30 minuten op tafel!

Panlasagne met kipfilet, groenten en kaas

Deze alles-in-één pan lasagne met kipfilet is een snelle, romige variant op de klassieke lasagne — maar dan zonder oven en zonder gedoe met laagjes. Alles gaat gewoon in één pan: kip, groenten, saus én lasagnebladen. Makkelijk, smaakvol en binnen een halfuur op tafel.

De ingrediënten uitgelegd

  • Kipfilet – in blokjes gebakken met paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden voor een kruidige, sappige basis.

  • Ui en knoflook – vormen de aromatische start van de saus.

  • Courgette en paprika – zorgen voor frisheid, kleur en een zachte bite.

  • Tomatenblokjes & tomatenpuree – de basis van de saus; rijk en vol van smaak.

  • Kippenbouillon – maakt de saus dieper van smaak en helpt de lasagnebladen gaar te worden in de pan.

  • Ricotta of roomkaas – zorgt voor een romige textuur en zachte smaak die mooi past bij de kruidige tomatensaus.

  • Mozzarella – smelt eroverheen voor die heerlijke stretchy kaastopping.

  • Lasagnebladen – kook je direct mee in de saus, zodat ze alle smaken opnemen.

Waarom dit werkt

De panlasagne met kipfilet combineert alles wat je wil: comfort food, weinig afwas en maximaal smaak. De kip en groenten zorgen voor een lichte twist op de klassieke variant, terwijl de ricotta en mozzarella het gerecht romig en rijk maken.

Wanneer serveren

Perfect voor een drukke doordeweekse avond of als makkelijke weekendmaaltijd. De panlasagne met kipfilet is ideaal als je iets hartigs wil zonder uren in de keuken te staan — één pan, weinig moeite, groots resultaat.

panlasagne
panlasagne

Panlasagne met kipfilet, groenten en kaas

Alles in 1 pan, in 35 minuten op tafel
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Maaltijd
Bereiding In de pan
Porties 3 personen

Ook nodig

  • hapjespan of diepe pan met deksel

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kipfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 bakje champignons
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2-3 el roomkaas
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • naar smaak Parmezaanse kaas
  • 8 lasagne bladen (geen verse)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum garnering

Instructies
 

  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in halve maantjes. Snijd de kipfilet in reepjes (of blokjes).
  • Verhit een diepe (hapjes)pan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Bak de ui tot glazig. Voeg dan de kipfilet toe samen met de paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden. Bak dit 1-2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Bak nog 3-4 minuten.
  • Doe nu de tomatenpuree in de pan en bak dit 1-2 minuten terwijl je alles omschept en alles goed verdeeld is. Doe de groenten erbij en bak dit 3 minuten mee. Blijf omscheppen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en de kippenbouillon. Breek de lasagne bladen in stukken (niet te klein) en leg dit in de pan. Duw de bladen een beetje aan, voeg eventueel nog wat bouillon toe als de bladen teveel uitsteken. Doe de deksel op de pan en laat 20-25 minuten garen op laag vuur. Schep tussendoor een keer voorzichtig om.
  • Na de kooktijd, haal de deksel van de pan en strooi de mozzarella er overheen en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas over. Laat de kaas met de deksel op de pan nog 5 minuten smelten.
  • Snijd de basilicum grof. Rasp er eventueel nog wat extra Parmezaane kaas overheen en garneer met de verse basilicum.
Trefwoord kaas, lasagne, groenten, kifilet
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!