Pina Colada, dé cocktail met kokos, rum en limoen. Je kunt nog een beetje cachaça toevoegen voor wat meer ‘bite’. Bekijk hier hoe ik het gemaakt heb!
Pina Colada
Ik kan deze cocktail niet maken zonder hardop het bijpassende nummer te zingen, dus heb jij die neiging, ga vooral je gang. Heb je geen idee waar ik het over heb? Zoek maar op en wees voor altijd aangestoken.
Dat gezegd hebbende, piña colada dus! De, misschien wel, meest bekende tiki cocktail met rum, kokos en limoen. Ik voeg er zelf nog een beetje cachaça aan toe voor wat meer bite. Maar houd jij het liever zacht, zoet en fris, dan kun je dat beter weglaten.
Deze cocktail is bij veel mensen favoriet door de frisse smaken en de romige textuur. Je gebruikt coconut cream, dat is net weer anders dan kokosmelk. De cream variant bevat namelijk meer vet waardoor de cocktail romiger wordt, wel even goed schudden voor gebruik!
Verder gebruik je rum. Kies hier voor een witte rum of een lichte rum die een niet al te lange rijping heeft gehad. Ik ontving een fles Ron Perla del Norte Carta Blanca. Deze 3-jarige rum is zacht van smaak, iets fruitig, lichtgoud van kleur en gaat mooi samen met de overige smaken van deze cocktail. Ook erg lekker in andere cocktail of drink het puur. Wil je meer weten over deze rum, neem dan hier een kijkje.

Piña Colada
Ook nodig
- Blender of staafmixer kan ook
- slowjuicer - optioneel
- Mooi glas
Ingrediënten
- 50 ml rum
- 20 ml coconut cream
- 100 ml ananassap - vers
- 15 ml limoensap - vers
- 10 ml Cachaça optioneel!
- blad van de ananas garnering
- 2 tl kokosrasp garnering
- limoenpartje + limoenrasp garnering
- takje munt garnering
- crushed ijs voor het blenden
- ijsblokjes
Instructies
- Bereid je glas voor. Rasp de limoen en meng 1 tl limoenrasp met 2 tl kokosrasp. Snijd de limoen doormidden en ga met de limoen langs de rand van het glas, doop het glas vervolgens in het limoen-kokosmengsel.
- Heb je een slowjuicer, gebruik dit dan voor het ananassap. Een andere optie is om de ananas te blenden en vervolgens te zeven door een fijne zeef zodat je een mooi gladde sap krijgt.
- Doe het ananassap, limoensap, rum en de coconutcream in een blender samen met crushed ijs en meng dit tot een romig geheel. - Optioneel is om ook cachaça toe te voegen, laat dit weg voor een zachtere smaak.
- Vul je glas met ijsblokjes en schenk je cocktail hier over uit.
- Garneer met verse munt, ananas (het blad of een stukje) en een partje limoen.
Kortingscode!
Shop meteen jouw favoriete likeuren en spirits bij Gall.nl. Tipje van mij: Ga naar Gall.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

