Smashed taco rolls met gehakt en kaas uit de oven. Een variant op de smashed taco maar dan opgerold én lekker veel kaas. Bekijk hier het recept!

Smashed taco rolls met gehakt en kaas uit de oven

 

Van dit recept kun je geen genoeg krijgen! Het lijkt een variant van de viral smashed taco (google het als deze trend volledig langs je heen is gegaan). Dit is ook de basis van dit recept, alleen heb ik er kaas aan toegevoegd. Daarna heb ik het opgerold en nog kort gebakken in de oven. Makkelijk én lekker!

Eerst kruid je het gehakt met je favoriete Mexicaanse kruiden. Ik heb dit keer de Santa Maria Taco kruidenmix gebruikt, erg lekker! Het gehakt druk je plat op een tortilla en deze bak je, met de gehaktkant naar benden, in de pan. Dan volgt de kaas, nog een tortilla en nog meer kaas. Dit rol je op en bak je in de oven.

Voor de kleur heb ik twee soorten tortilla’s gebruikt. Deze vind je ook van Santa Maria, de biet,- en wortelvariant. Ik proefde hier niet veel van terug in de smaak het is misschien iets zoeter, maar mooi is het zeker!

In het recept kun je lezen dat ik de uiteindes van de tortilla heb afgesneden. Je hebt dus wat restjes. Vind je dat zonde, dan zou je de randjes in een holte van de muffinvorm kunnen doen met lekker veel kaas en dit meebakken. 

Tortilla rolletjes
Smashed taco rolls

Smashed taco rolls met gehakt en kaas uit de oven

Een heerlijke snack of borrelhapje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Maaltijd, Snack
Bereiding In de pan, oven
Porties 6 stuks

Ook nodig

  • muffin bakblik of ovenschaal
  • koekenpan
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 6 Tortilla - eventueel in verschillende kleuren
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix - bijvoorbeeld Santa Maria kruidenmix Taco
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
  • olie om in te bakken en in te vetten
  • zure room naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Meng het gehakt met de kruidenmix en verdeel in drie gelijke balletjes en verdeel dit over drie tortilla's. Druk het gehakt plat op de tortilla, gebruik de bolle kant van een lepel om het makkelijk te verdelen. Houd 2-3 cm van de rand vrij. (Dit snijd je later af).
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de wrap met het gehakt naar beneden in de pan tot het gehakt aan de onderkant gaar is. Herhaal dit met de andere twee tortilla's.
  • Haal uit de pan en verdeel de helft van de twee soorten kaas over de drie tortilla's. Leg dan de volgende tortilla erop en verdeel de overige kaas hierover.
  • Rol de tortilla's op, snijd doormidden en verwijder de uiteindes. Vet het bakblik. Ik heb naast het invetten ook bakpapier gebruikt zodat de rolletjes er na het bakken makkelijker uitkomen. Doe de rolletjes in de muffinvorm en bak het geheel in ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
  • Serveer met zure room.
Trefwoord kaas, gehakt, mexicaans, tortilla, wrap
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!

15 minuten noedels-1

15 minuten noedels

15 minuten noedels met knoflook, gember en pindasaus. Gehakt, broccoli en udon noedels.Veel knoflook, een beetje spicy en bomvol smaak!

Read More