Kipsate noodle bowl salade. Met wortel, komkommer, witte kool en een romige pinda-dressing. Lekker met verschillende toppings!

Kipsate noodle bowl salade

Kipsate noodle bowl salade, die titel is een mond vol maar dat is gewoon wat dit het beste samenvat. Een lekkere maaltijd voor doordeweeks en makkelijk voor te bereiden. Serveer warm of koud. Heb je left overs? Bewaar dan in de koelkast en eet het lekker de volgende dag.

De ingrediënten uitgelegd

  • Kipsaté – sappige kip met satékruiden of pindasaus, die het gerecht een hartige en licht kruidige basis geeft.

  • Noodles – zorgen voor een stevige bite en maken de salade vullend genoeg als maaltijd.

  • Witte kool (dun geschaafd) – fris en knapperig, een mooie tegenhanger van de zachte kip en noodles.

  • Julienne wortel – lichtzoet en kleurrijk, voor extra bite.

  • Komkommer – maakt de salade fris en sappig.

  • Romige pindadressing – bindt alles samen met een zachte, nootachtige smaak die perfect past bij de kipsaté.

Waarom dit werkt

De kipsaté noodle bowl salade brengt verschillende structuren en smaken samen: sappige kip, zachte noodles, knapperige groenten en een romige dressing. Het resultaat is een maaltijd die licht en toch vullend is, met een heerlijke balans tussen hartig, fris en romig.

Wanneer serveren

Dit gerecht is ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch. Je kunt de kipsaté noodle bowl salade ook voorbereiden en meenemen, want koud smaakt hij net zo lekker.

Kipsate noodle bowl-1
Kipsate noodle bowl-1

Kipsate noodle bowl salade

Lekkere makkelijke maaltijd
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade, lunch, Maaltijd
Bereiding Samenstellen, In de pan, koken
Porties 3 porties

Ook nodig

  • kookpan
  • koekenpan
  • Staafmixer
  • rasp en dunschiller

Ingrediënten
  

Kipsate

  • 2 kipfilet
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl 5 spices kruidenpoeder
  • 150 ml ketjap manis
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1-2 tl sambal oelek

Pinda dressing

  • 2 el pindakaas
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 60 ml sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • naar smaak chiliflakes
  • 1/2 limoen
  • 1.5 tl honing
  • 150 ml water

Salade

  • 150 gram noodles naar keuze
  • 3 snack komkommer
  • 1/4 witte kool
  • 2 winterpeen

Toppings

  • bos-ui
  • pinda's
  • gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Rasp de gember en de knoflook of snijd heel fijn. Doe dit in een kom met de overige ingrediënten voor de marinade en laat minstens een half uur (gekoeld) staan.
  • Kook de noodles zoals beschreven op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  • Voor de dressing, rasp de gember en knoflook of snijd heel fijn. Doe dit in een hoge beker samen met de overige ingrediënten. Maak er met een staaxmixer (of hakmolen) een romige dressing van. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kipfilet in een koekenpan tot het gaar is. Snijd de kool heel fijn (eventueel met een dunschiller) en rasp de wortel. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Voeg alles, samen met de noodles, toe aan een ruime kom. Schenk het grootste deel van de dressing hier overheen en schep om.
  • Hak de pinda's grof en de bos-ui in ringen. Strooi dit over de salade samen met de gebakken uitjes. Serveer warm, maar koud kan ook.
Trefwoord salade, kip, noodles, kipsate
share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

Nog meer trek? Er is meer!